Páginas

sábado, 5 de enero de 2013

La motivació, un gran recurs educatiu...

Considero que la motivació dels mestres és el major recurs educatiu que pot haver-hi, ja que quan una persona està motivada o predisposada a fer alguna cosa treballa millor i s’obtenen resultats més òptims.
El que sí és cert, és que a una persona no li ve la motivació així perquè si... necessita d’algú que li contagiï. Per la qual cosa si volem que les TIC estiguin integrades dins les escoles, primer cal presentar aquestes eines com educatives i tractar de que tots i cadascú dels mestres tinguin predisposició a aprendre coses noves i siguin capaços d’implicar-se cap a aquesta tasca.
Fa uns tres anys vaig anar a una conferència que va donar Fernando García Páez (Director del C.P. San Walabonso), en ella va explicar que en un primer moment varen intentar introduir les TIC dins el col·legi però que va ser un fracàs, ja que els mestres no tenien formació envers les TIC, tampoc entrenament, ni una metodologia preestablerta, així que varen aturar el projecte, avaluaren la situació i tornaren a començar de zero.
La veritat és que aquest director d’escola parlava amb molt d’entusiasme de com havien integrat les TIC a la seva escola i com és normal, a la vida no surt bé tot a la primera, sinó que s’ha d’insistir i ser constant per perseguir el que desitgem.
Per aquesta raó, en tot moment hem de ser conscients que tots els canvis són durs i que hem d’analitzar i saber quina és la situació en que ens trobem i cap a on volem anar. Hem de ser conscients de que tot suposa un esforç i si és per una bona causa, com és la millora del sistema i direcció de l’educació val la pena experimentar aquest canvi.
Tal i com va dir García Páez a la seva conferència, el que vertaderament necessitem és una organització escolar, la formació del professorat i fer un ús segur d’Internet. No hem de privar als nens d’utilitzar les TIC, ja que estan presents a la nostra societat, hem de tenir idees per canviar el Disseny Curricular i adaptar-lo a aquesta nova època que ens toca viure.
Dit això, penso que el govern ha d’aportar uns certs recursos econòmics i materials per integrar les TIC a les aules, però el que de veritat ha de fer és concretar més l’ús de les noves tecnologies al currículum i sobretot dotar a les escoles d’uns bons cursos de formació pel professorat, on tots els mestres puguin veure els avantatges que tenen les tecnologies i siguin capaços de conscienciar-se d’aquest fet.
I per concloure aquesta entrada, vull recalcar que és molt important que la persona que presenti les TIC ha de tenir entusiasme pel que està exposant, ja que l’entusiasme és contagiós... Fernando García Páez a la seva conferència va transmetre els seus ideals envers les TIC molt motivat i segur del que deia i puc afirmar que va ser molt convincent, agradable d'escoltar.
“Es mejor encender una luz,
que maldecir la oscuridad”
Proverbi àrab.

No hay comentarios:

Publicar un comentario