Páginas

martes, 29 de enero de 2013

La presentació del nostre Projecte Multimèdia...

La setmana passada per fi vàrem presentar a classe el projecte multimèdia que hem portat a terme els meus companys Sergio, Noelia, Anna i jo. La presentació del mateix no ha set com les que hem realitzat fins a les hores, encara que el format era el mateix (una presentació PowerPoint), les condicions no eren les mateixes. Normalment en les presentacions PowerPoint intentem plasmar allò més representatiu de la feina que hem realitzat amb anterioritat amb un temps no especificat. Però aquesta vegada hem tingut que fer una presentació Pechakucha.

La presentació Pechakucha, és una exposició en PowerPoint que te la característica de contenir un total de vint diapositives amb una durada de vint segons cadascuna. Les diapositives van passant automàticament, mentre s’explica el contingut de l’exposició.
Una vegada explicat això, he de dir que els meus companys i jo, vàrem donar-li moltes voltes a l’hora de planificar quina informació volíem exposar i de quina manera, ja que teníem que ser clars a l’hora de presentar i concisos, cosa que ens va donar una mica de mal de cap, pel fet que havíem de presentar la feina de quasi tot un semestre de treball.
Després de passar els nervis de triar la informació, ens va arribar els nervis del Gran Dia de la Presentació Pechakucha! Instants abans d’exposar estàvem cardíacs, veiem com les exposicions anaven avançant i cada vegada estava més prop el nostre torn. No sabíem si ens donaria temps a exposar tot allò que havíem preparat i assajat. I pensant això va arribar el moment... Així mateix, puc dir no ens va quedar massa malament, encara que els nervis, com no..., ens la va jugar una mica, penso que va sortir una presentació bastant acceptable!
Vàrem tenir l’oportunitat de mostrar al nostres companys el tema que havíem triat per al nostre projecte, els objectius, la edat a la que va dirigit i els trets més característics del mateix.
D’aquesta manera, en les vint diapositives de vint segons cadascuna, vàrem dir que el títol del projecte era “Menjar Sa és Divertit”i que havíem triat el tema de l’alimentació perquè és important que els nens des de ben petits sàpiguen que s’ha de menjar variat, ja que cada cosa té els seus beneficis i vivim en una societat en la qual l’obesitat infantil està cada vegada més present.
També vàrem comentar que el nostre treball anava dirigit a infants entre tres i quatre anys i, que els objectius plantejats eren:
·         Fomentar uns bons hàbits alimentaris i practicar-los.
·         Relacionar els estris del menjar.
·         Familiaritzar-se amb les noves tecnologies i amb el seu ús. Conèixer les característiques dels aliments.
·         Practicar hàbits d’higiene i d’alimentació.
I fent referència al contingut del projecte, vàrem dir que constava d’un conte amb personatges elaborats per nosaltres mateixos, que mostren a un d’ells el que s’ha de menjar per tenir una dieta equilibrada. I per a que puguin interioritzar millor els conceptes plantejats al conte, hem realitzat quatre blocs d’activitats.
 

 
Com a cloenda de la nostra presentació, vàrem dir què, perquè aquest material multimèdia que hem elaborat tingui sentit pels nens, abans de tot faríem sortides amb els infants i elaboraríem marionetes amb ells. Tractaríem de construir el pas del dia amb els diferents menjars que realitzem. I, avaluaríem els progressos dels infants i tractaríem que en tot moment gaudeixin amb cadascuna de les activitats proposades.

 
I aquesta va ser la nostra experiència...

No hay comentarios:

Publicar un comentario